فواید خیال پردازی

همه انسانها مدتی از شبانه روز را خیال پردازی کرده و با یادآوری گذشته آینده را برای خود ترسیم می کنند. اما می دانید که همین کار به ظاهر ساده چه تاثیری بر روی ذهن و سلامت می گذارد؟استقبال از قوه تخیل به این معنا نیست که شما باید دوباره به دوران بچگیتان سفر کنید ، می توانید فعالیت های ساده و خلاقانه ای را در زندگی روزمره خود وارد کنید.

تقویت حل مشکلتان و مهارت حل و فصل:

خلاق بودن در زمان فراغت نیز می تواند به شما کمک کند بر موانع کاریتان غلبه کنید.شما می توانید به روش های جدید به چالش ها نگاه کنید و راه حل های مناسبی را برای حل و فصل اختلافاتتان درنظر بگیرید.با کنار گذاشتن زمان برای تمرکز بر رشد تخیلتان در خارج از دفتر، می توانید ابزار قدرتمندی را برای پرداختن به چالش های روزمره کاریتان داشته باشید.

حفظ حافظه:

با توجه به یک مطالعه عصبی جدید، خلاقیت، نورون های بیشتری را در مغز ایجاد می کند.اگر شما در زندگی از تخیل خود استفاده کنید و آن را نگه دارید، 73 درصد کم تر احتمال دارد مشکلات حافظه ای که منجر به زوال عقل می شود را گسترش دهید.

تقویت فعل و انفعالات اجتماعی:

اگر می توانید خودتان را در جای دیگران قرار دهید و تصور کنید که بودن در جای آنها به چه شکل است، احتمال بیشتری وجود دارد که با آن ها همدلی کنید. اگر بتوانید ایده های الهام بخشی را برای مقابله با تعارضات مطرح کنید، هشیارتر می شوید.

کنجکاوی:

جدا کردن واقعیت به شما این امکان را می دهد که احتمالات را تصور کنید. شما می خواهید به بررسی پیامدهای مطلوب بپردازید، هم اکنون در زندگی و هم در خارج از آن هستید و باعث کسب دانش و مهارت بیشتری می شود.

پول جمع کردن:

شما می توانید سفارش غذای آنلاین دهید، یا می توانید کابینت را باز کنید و یک غذای خوش مزه از آنچه قبلاً داشته اید تهیه کنید. یا به جای خریدن یک روسری، می توانید خودتان آن را درست کنید. خلاق بودن، شما را خلاق تر می سازد و می تواند به شما کمک کند که کم تر مصرف کنید و پس انداز بیشتری داشته باشید.

خیال پردازی برای تقویت اعتماد به نفس:

پیش از این هم در بخش سلامت روان نمناک گفته شد که به خودتان اجازه دهید تا قوه تخیلتان را تمرین و بیشتر کنید، بدون قضاوت، این به شما کمک می کند که مهارت ها و غرایز خود را درک کنید.به این معنی است که به احتمال زیاد به افکار و احساسات خود در دیگر مناطق زندگی اعتماد خواهید داشت. و اگر می توانید تصور کنید که این سناریوها چگونه بازی خواهند کرد، احتمال بیشتری وجود دارد که تصمیماتی که برای سلامت کلی تان مفید هستند را بگیرید و انتخاب کنید.

خیال پردازی مغزتان را تمرین میدهد

خیال پردازی و تفکر، در حقیقت همان تاثیر ساختار فیزیکی مغز است که در هر شخصی در پاسخ به اطلاعات جدید، بطور مداوم تغییر می کند و همین به نوعی تمرین و تقویت مغز است.

خیال پردازی حس خلاق بودن را در شما ایجاد می کند

درست زمانیکه مشغول خیال پردازی هستید ذهن شما بین بخش های مختلف مغز سفر می کند و اطلاعاتی را جمع آوری می کند که بعدها ممکن است به هم ارتباط داشته باشند و همین ارتباطات، اکثر اوقات به ایده های جدید و خلاقانه تبدیل می شوند.

حافظه ی کاری تان با خیال پردازی قوی تر می شود

حافظه ی کاری یعنی توانایی مغز برای ذخیره و یادآوری اطلاعات به هنگام مواجهه با حواس پرتی هاست که بررسی ها نشان داده است که این نوع خاص از حافظه ارتباطی قابل توجه با خیال پردازی دارد.

خیال پردازی کارایی و بهره وری شما را افزایش میدهد

مطالعات و بررسی ها نشان می دهد که افکار خودفرمان و خودانگیز یعنی همان خیال پردازی و رویا پردازی های شما تاثیری مثبت و همزمان روی عملکرد کاری و بهره وری شما دارد.

با خیال پردازی سالم تر و شادتر خواهید بود

جالب است بدانید که خیال پردازی درست شباهت با نوعی هیپنوتیزم سطح پایین دارد و به این ترتیب به هنگام خیال پردازی، استرس و فشار کمتری را تجربه می کنید که همین به معنای سلامت روانی شما است. گفتنی است خیال پردازی در واقع با مغزی سالم تر مرتبط است که باید بدانید با توجه به این واقعیت ثابت شده است که بیماران اوتیسم یا کسانی که دچار آلزایمر هستند، توانایی خود-هیپنوتیزمی را ندارند. از طرفی باید گفت خیال پردازی باعث شادی شما می شود به این دلیل که آرزو و امید ایجاد شده در اثر خیال پردازی با لذت مرتبط بوده.

فواید تخیل برای کودکان:

_افزایش خلاقیت

_افزایش استفاده از زبان

_افزایش توانایی ابراز احساسات مثبت و منفی و درک بهتر آن ها

فواید تخیل برای بزرگسالان:

_تجسم آینده ای بهتر

_به شما کمک می کند ناخودآگاه خود را در دستیابی به یک هدف هدایت کنید

_می تواند درد و اضطراب را کاهش دهد

فواید تخیل برای کودکان و بزرگسالان:

چرا بچه ها مثل بزرگ ترها نیستند که چیزهای جدید را امتحان کنند یا زبان جدیدی یاد بگیرند؟

آن ها فرصت ندارند تا افکار منفی را در سر خود بسازند که به آن ها یادآوری کند که نمی توانند کاری را انجام دهند.

بزرگسالان سال ها وقت داشته اند که اطلاعات مثبت و منفی را در سر شان داشته باشند.

ذهن نیمه هوشیار ما از تخیل و احساس برای برقراری ارتباط استفاده می کند.

ما می توانیم بدون به پایان رساندن یک عمل در ذهن خود، آن را تمرین کنیم و این یک تجربه مثبت برای ذهن ماست.

ذهن هشیار منطقی است و تحت تاثیر عقاید، نگرش ها و رفتارهایی قرار می گیرد که برنامه ریزی شده اند.

ما می توانیم باورها، نگرش ها و رفتارهای مثبت در افکار نیمه هشیار خود را برنامه ریزی کنیم، تا به ذهن خودآگاه ما برای رسیدن به اهداف کمک کند.

ذهن نیمه هشیار ما را از طریق تخیل یا تجسم کردن جایی که خود می بینیم، کمک می کند تا فراتر از محدودیت های خود برویم.

تهیه کننده: محمد نجاتی نسب، مسئول سایت
تایید کننده: سرکارخانم شیدایی، معاونت


امتیاز شما به این محتوای آموزشی ؟ جمع امتیاز 20/20